CHIROMAR CHIRALITATE MOLECULARA: DETERMINAREA EXCESULUI ENANTIOMERIC
SI A CONFIGURATIEI ABSOLUTE PRIN SPECTROSCOPIE DE
REZONANTA MAGNETICA NUCLEARA (RMN)
SI APLICATII LA COMPUSI BIOACTIVI SI INTERMEDIARI DE SINTEZA FINA
 
Romana      English

Rezultatele proiectului se pot concretiza in metode mai rapide de analiza a compusilor bioactivi chirali (care pot fi produsi farmaceutici, pesticide, etc.) decat cele utilizate in prezent ceea ce ar putea fi util in scurtarea timpului necesar lansarii pe piata a acestora.

Proiectul CHIROMAR abordeaza o tematica dintr-un domeniul de excelenta pe plan mondial, tematica ce nu a fost abordata in Romania in mod coerent pana in prezent si reuneste competentele in domeniu din mai multe centre universitare.

Actualitatea domeniului poate conduce, alaturi de investitiile substantiale in infrastructura de cercetare pe care proiectul le sustine, la imbunatatirea conditiilor de munca si la cresterea interesului tinerilor absolventi pentru activitatea de cercetare.

Proiectul propune in acelasi timp specializarea prin doctorantura a tinerilor absolventi si ofera cadrul pentru crearea de noi locuri de munca in institutiile partenere.

Poster Budapesta: CHIRAL LIGANDS: ENANTIOPURE STEREOISOMERS OF 1-PHENYL-2- (3,5-DISUBSTITUTED ISOXAZOLIN-5-YL) ETHANOLS AND ABSOLUTE CONFIGURATIONAL ASSIGNMENT BY 1H-NMR
Poster Ohrid: THERMAL AND CATALYTICAL TRANSFORMATIONS OF 5-ISOXAZOLIDINOLS
Poster Vilcea: SINTEZE DE TADDOL-I SI APLICATII ALE ACESTORA
Abstract Chisinau
Poster Chisinau
Abstract Groningen
Poster Groningen

     © 2006 Centrul de Chimie Organica "Costin D. Nenitescu"         www.cco.ro/chiromar