CHIROMAR CHIRALITATE MOLECULARA: DETERMINAREA EXCESULUI ENANTIOMERIC
SI A CONFIGURATIEI ABSOLUTE PRIN SPECTROSCOPIE DE
REZONANTA MAGNETICA NUCLEARA (RMN)
SI APLICATII LA COMPUSI BIOACTIVI SI INTERMEDIARI DE SINTEZA FINA
 
Romana      English

Consortiul alcatuit in scopul realizarii obiectivelor proiectului reuneste cercetatori cu competente complementare in domeniul chiralitatii moleculare, specializati atat in sinteze stereoselective, cat si in separari chirale la nivel analitic si preparativ, precum si cercetatori specializati in spectroscopia de rezonanta magnetica nucleara.

1. Centrul de Chimie Organica "Costin D. Nenitescu" al Academiei Romane, fondat cu peste 50 de ani in urma, are o vasta experinta in domeniul sintezelor organice, in chimia hidrocarburilor si chimia compusilor heterociclici.
2. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutica - ICCF fondat in 1949, are ca domenii de activitate in principal, cercetari fundamentale si aplicative, dezvoltare tehnologica in domeniile: chimico-farmaceutic, biotehnologiei, medicinei.


3. Universitatea Babes Bolyai, Cluj-Napoca este o institutie publica de invatamant superior a carei misiune este sa promoveze si sa sustina in comunitatea locala, regionala, nationala si internationala dezvoltarea unor componente culturale specifice.


4. Universitatea "Politehnica" din Timisoara, a fost infiintata in 1920 si cuprinde 9 facultati care asigura programe academice moderne, actuale, de un inalt nivel profesional in domeniile studiate.


5. Centrul pentru Cooperare Tehnologica si Industriala - asigura managementul si administrarea proiectelor internationale de cercetare aplicativa si transfer tehnologic; executa activitatile de diseminare a rezultatelor in proiecte de cercetare in care este partener; organizeaza, in cadrul unor proiecte de sprijin, manifestari tehnico-stiintifice diverse, cum ar fi: sesiuni de instruire, zile de informare, ateliere de lucru, seminarii, pe diferite sectoare economice; realizeaza si editeaza materiale de informare si promotionale in domeniul cercetarii aplicative si precompetitive dar si in domeniul managementului firmei sau managementului calitatii.
     © 2006 Centrul de Chimie Organica "Costin D. Nenitescu"         www.cco.ro/chiromar